ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΔΙΗΓΗΣΙΣ

 

Όταν ο Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς,  ήταν στην ζωή και λειτουργούσε στην Αθήνα, μια οικογένεια κάλεσε αυτόν τον απλό και Άγιο λειτουργό, για να τελέσει στο σπίτι τους ένα ευχέλαιο. Εκείνος, μετά χαράς δέχθηκε και όρισαν την ημέρα και την ώρα. Όταν τελείωσε το μυστήριο και έχρισε όλους με το αγιασμένο λάδι, τότε το παρακάλεσαν να μπει και στο διπλανό δωμάτιο, να  αγιάσει κάποιον που ήταν με μεγάλο πρόβλημα ασθενείας στο κρεβάτι του πόνου. Ο παππούλης έτρεξε αμέσως και τον άλειψε σταυροειδώς στο μέτωπο και τις παλάμες.

Κάθισε δίπλα του και άρχισε να τον παρηγορεί και να του ερμηνεύει διάφορα. « Πως σε λένε, τον ρωτά ο παππούλης». « Ιάκωβο» απάντησε αυτός. Ώ! Ιάκωβο, σαν τον Αδελφόθεο Ιάκωβο, τον πρώτο Επίσκοπο των Ιεροσολύμων.

« Αλήθεια; Είχε πολλούς αδερφούς ο Χριστός; Σαν δε ντρεπόμαστε». Ο γέροντας άρχισε να του εξηγεί ότι, πριν ο Ιωσήφ παραλάβει την Παναγία μας για να την προστατεύσει, είχε από νόμιμο γάμο έξη παιδιά. Μεταξύ αυτών ήταν ο Ιάκωβος και ο Ιούδας, όχι ο Ισκαριώτης. Από την ερμηνεία του Γέροντα εκείνος τον πίστεψε και κατανύγηκε. Άρχισε να κλέη και να παρακαλεί το παππούλη. Σε παρακαλώ κάνε προσευχή παππούλη μου στον Άγιο Ιάκωβο να με κάνει καλά.  Ναι παιδί μου θα το κάνω  και να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις την βοήθειά του.

Το βράδυ εκείνο ο παππούλης, ίσως να μην έκλεισε μάτι, αλλά όλη τη νύκτα ξάγρυπνος  ζητούσε επίμονα την επέμβαση του Αγίου.

Ενώ ο ασθενής ευρίσκετο στο κρεβάτι του με πόνο και δυστυχία, ξαφνικά ανοίγει η πόρτα και μπαίνει ένας απρόσμενος και άγνωστος επισκέπτης. « Είμαι ο Ιάκωβος ο Αδελφόθεος και ήρθα να σε γιατρέψω. Με έστειλε ο Νικόλαος. Γύρισε μπρούμυτα για να δω την πλάτη σου», είπε στον άρρωστο. Ο Άγιος, άλειψε την πλάτη του με μια μυστηριώδη κρέμα ( θείον φάρμακο) και εξαφανίστηκε. Ό άρρωστος άρχισε να παίρνει τα πάνω του, μέχρι που έγινε εντελώς καλά. Ο φτωχός, αλλά Άγιος παππούλης πήρε το μήνυμα από τον Άγιο Ιάκωβο για την θεραπεία του νέου. Την άλλη την ημέρα το πρωί, ο παπά Νικόλας  επισκέφτηκε ξανά τον άρρωστο και του είπε.  Παιδί μου, είδες, ο Άγιος Ιάκωβος άκουσε την προσευχή σου και σε θεράπευσε. Τώρα με ευγνωμοσύνη να ευχαριστείς τον Θεό  και τον Άγιό Του. Εκείνος ο νέος σώθηκε όχι μόνο σωματικά από το πρόβλημά του, αλλά και ψυχικά χάρις στον Άγιο παππούλη τον  Νικόλαο τον Πλανά.

Αφήστε μια απάντηση