Επίκαιρες Εκδηλώσεις

ΙΩΒΗΛΑΙΟΝ ΤΟΥ ΝΑΟΥ

Τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων διοργάνωσε η Ενορία από 3 έως 7 Αυγούστου 2015. Το τριήμερο ήταν αφιερωμένο στο Ιωβηλαίον των εκατό πενήντα ετών από την οικοδόμηση του Καθεδρικού Ναού της.

Τις λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις της Ενορίας λάμπρυναν με την παρουσία και την συμμετοχή των ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ Αμφιλόχιος, καθώς και άλλοι Μητροπολίτες της Μεγαλονήσου προσκεκλημένοι απ’ αυτόν, ο ιερός κλήρος της Μητροπόλεώς μας, ο Δήμαρχος της Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης, οι Αρχές του τόπου και του Νομού και σύμπας ο πιστός και φιλάγιος λαός μας.

Στις ως άνω εκδηλώσεις προσέδωσε εξαιρετική τιμή και ιδιαίτερη ευλογία η μεταφορά των Τιμίων Δώρων των Μάγων από την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου Αγίου όρους, τα οποία φυλάσσονται επί αιώνες σ’ αυτήν.

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή Κλήρου, Αρχών και λαού γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Πολιούχου της Ενορίας και Πόλεώς μας Αγίου Σπυρίδωνος. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ Αμφιλόχιος και ομίλησε κατάλληλα, ενώ της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ Ερηναίος, συλλειτουργούντος και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Ο καλός καιρός ευνόησε φέτος στο να γίνει η Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας, αλλά και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος στους κεντρικούς δρόμους της Πόλεως.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Το εσπέρας της εορτής του Πολιούχου της Πόλεώς μας Αγίου Σπυρίδωνος, έγινε σε σεμνή τελετή η παρουσίαση του επετειακού μικρού τόμου τον οποίον εξέδωσε η Ενορία δαπάνη του Δήμου Κισάμου, στην επέτειο των εκατό πενήντα ετών από την ανέγερση του καθεδρικού Ναού της.

Την παρουσίαση έκανε η φιλόλογος εκπαιδευτικός κ. Βασιλεία Αλεξανδράκη –Κουρτάκη, η οποία με τον μεστό και γλαφυρό λόγο της ανέλυσε την σημασία του γεγονότος της επετείου, αλλά και την αξία και προσφορά του Ναού στον τόπο και τον λαό του.

Πατρικό χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ Αμφιλόχιος, ο οποίος εξήρε το έργο του Ναού και της Ενορίας, όπως και κάθε Ενορίας της Μητροπόλεώς μας.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο εφημέριος της Ενορίας π. Εμμανουήλ Μπαργωτάκης, ενώ την γενική παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η φιλόλογος εκπαιδευτικός κ. Αναστασία Ανουσάκη.