Αγάπη Φιλανθρωπία

ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ

Υπεύθυνοι

Ιωάννης Κορακάκης

Εμμανουηλία Τσικαλάκη

ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ

Στην ενορία υπάρχει και λειτουργεί εκκλησιαστικός ξενώνας για προσωρινή διανυκτέρευση εμπερίστατων περαστικών και ξένων.

ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ )

Όταν η αγάπη υπάρχει και όταν αυτή θέλει τότε γίνεται πολυμήχανη.

Σαράντα επώνυμοι ενορίτες, χριστιανοί οραματιστές με σύνθημά τους και σημαία τους την αγάπη προχώρησαν, και έφθασαν μετά από σκέψη και προσευχή στην ίδρυση του Ενοριακού συνδέσμου αγάπης και αλληλεγγύης «ο Άγιος Σπυρίδων».

Σκοποί του χριστιανικού Ενοριακού αυτού συνδέσμου όπως το 2ο άρθρο του καταστατικού του ορίζει είναι. 1) Η ανάπτυξη πνεύματος αγάπης, αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των ενοριτών, καθώς και η αρωγή, συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς κάθε συνάνθρωπό μας, ο οποίος έχει ανάγκη ηθικής και υλικής ενίσχυσης, μέριμνας, στοργής, φροντίδας και βοήθειας.

2)Η σύσφιξη των δεσμών και των σχέσεων και η τακτική επικοινωνία μεταξύ των ενοριτών και ειδικά των νέων της Ενορίας.

3) Η καλλιέργεια, εξύψωση, διαφύλαξη, προαγωγή και υπεράσπιση των πανανθρώπινων ιδανικών και αξιών της Χριστιανικής Ορθοδόδου Πίστεως και του Ελληνορθόδοξου Χριστιανικού πολιτισμού…. κ.α.

Στην Ενορία υπάρχει φιλόπτωχο ταμείο που το πενιχρό του βαλάντιο βοηθά καθημερινά ντόπιους και περαστικούς. Με την ίδρυση όμως του σωματίου αυτού άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο συμπαράστασης προς τους πάσχοντας αδελφούς από ανθρώπους που συνειδητά έχουν κλείσει στην ψυχή τους το μαργαριτάρι που λέγεται πίστη. Από ανθρώπους που σαν πρώτο και κύριο έργο τους έχουν τη χαρά, την ευτυχία και την περικράτηση του πόνου και της δυστυχίας του πλησίον.

Θεάρεστη και αξιοζήλευτη η συλλογική αυτή προσπάθεια για συμπαράσταση στον άνθρωπο που πονά και υποφέρει, στον άνθρωπο τον φτωχό, τον μοναχό, τον απελπισμένο, τον απαρηγόρητο τον δυστυχή.

Στο νέο, το θύμα των εγωισμών και της ασπλαχνίας των διαλυμένων οικογενειών και εκείνων που καταφεύγουν στα ναρκωτικά σαν διέξοδο στα αδιέξοδά τους.

Στον φοιτητή και σπουδαστή που παρόλη την επιμέλεια και την επιμονή του αδυνατεί να συνεχίσει λόγο οικογενειακών και οικονομικών δυσχερειών και σ’ εκείνους που από μικρολάθη και μικροποσά παραμένουν και υπομένουν την απομόνωση της φυλακής.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  1. Κορακάκης Ιωάννης

  2. Φαντάκης Ορέστης

  3. Μπικάκης Ιωάννης