Ο ΑΒΒΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑΣ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ

Παιδιά μου, χριστιανοί μου και αδελφοί μου, σας παρακαλώ και νουθετώ την αγάπη σας, να προσθέσετε στα σωτήρια καθήκοντά σας τους χαιρετισμούς της Παναγίας μας. Αυτή η προσευχή είναι λίαν ωφέλιμη δια την ψυχή μας. Η Παναγία μας, πάρα πολύ της αρέσει και πνευματικά ανταποκρίνεται με την προστασία της και την χαρά που μας χαρίζει.
Στα ιερό βιβλίο «Αμαρτωλών Σωτηρία » γράφει πως ένας ληστής είχε την αγία συνήθεια να λέει μια φορά την ημέρα τους χαιρετισμούς της Παναγίας μας. Ο διάβολος κάκιωσε εναντίων του ληστή τον πείραξε που έλεγε τους χαιρετισμούς με ευλάβεια «παρά τις κακές του πράξεις» και έβαλε σκοπό να το θανατώσει. Τον παρακολουθούσε λοιπόν με άγρυπνο μάτι, πότε δεν θα τους πει να τον σκοτώσει και να τον αφανίσει. Όμως ο ληστής ουδέποτε τους άφησε και έτσι ο διάβολος έχασε το παιχνίδι.
Βλέπετε παιδιά μου την δύναμη των ιερών χαιρετισμών της Παναγίας μας; Είναι τόσο ισχυροί που κρατούν τον διάβολο μακριά από κάθε ορθόδοξο χριστιανό, πιστό παιδί και λάτρη της Θεοτόκου. Γι’ αυτό και εμείς να μην τους αφήσουμε ουδεμία ημέρα, ώστε και στην Παναγία μας να δώσουμε χαρά και εμείς να ασφαλιστούμε από την κακία των δαιμόνων.
Εύχομαι παιδάκια μου, να σας βλέπω, να σας νιώθω αγωνιστές και βιαστές στο τόσο ωραίο αγώνα του Θεού, που μας χαρίζει ελπίδα σωτηρίας και αιωνίου ζωής.

Αφήστε μια απάντηση