ΠΡΟΔΟΣΊΑ ΚΑΙ ΔΙΩΓΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

Μετά την σχεδόν τρίμηνη πονεμένη σιωπή και οδυνηρή δοκιμασία  που η Εκκλησία μας με το ευσεβές πλήρωμά της υπέστη, ευδοκία Θεού τα αυστηρά μέτρα μειώθηκαν, οι θύρες των Ναών μας άνοιξαν και ο λαός μας ξαναβρίσκει σιγά σιγά  τον ρυθμό του. Προσέρχεται,  ανάβει το κεράκι του, ασπάζεται τις ιερές εικόνες, προσεύχεται και προσέρχεται ελεύθερα και αβίαστα με φόβο Θεού και πίστη στο μυστήριο των μυστηρίων, στο ποτήριο της ζωής και αιώνιο φάρμακο της αθανασίας.  Το σλόγκαν με το οποίο μας πιπίλιζαν το μυαλό, τρομοκράτησαν  ευτυχώς τους ολίγους  και  κράτησαν σιδηροδέσμιο τον λαό, ήταν η μόλυνση από τον υιό, τον κορωνοιό κατά μερικούς επιστήμονες. Τα μέσα μετάδοσης του υιού πολλά  και ειδικά η θεία Κοινωνία, το Σώμα και το Αίμα του Θεανθρώπου Λυτρωτού.

Εγώ, ο τελευταίος από τον ιερό κατάλογο της εν Χριστώ αδελφότητος, κοινώνησα αυτές τις τελευταίες ημέρες περισσότερους  από πεντακόσιους, εξακόσιους  πιστούς, όπως και όλοι οι αδελφοί μου κληρικοί. Φυσιολογικά και λογικά, εμείς τώρα  πρέπει να είμαστε γεμάτοι – πλήρεις από το θανατηφόρο υιό. Και αφού είμαστε πλήρεις από μικρόβια που θα  μεταδώσουμε στο λαό, καλό  θα είναι τώρα να αλλάξουν  το υπάρχον σλόγκαν  και να στοχοποιήσουν εμάς; Θα είναι καλύτερα να κυκλοφορήσουν το, φεύγετε από τους ιερείς μακριά ως από όφεως, διότι είναι από κεφαλής  έως ποδών γεμάτοι  από μόλυνση και κορωνοιούς; Περιμένουμε να το πράξουν, το θέλομε και το επιζητούμε. Θάνε καλό, έστω και χωρίς  καμιά απόδειξη. Αλλά δόξα το Θεό, εμείς είμαστε όλοι εδώ, όρθιοι στις επάλξεις, πανεύρωστοι και υγιείς, ορθοτομώντας των λόγων της αληθείας και πανέτοιμοι  να καταρρίψωμε  τον μύθο και να αποδείξομε  την σκευωρία.

Η συνεχιζόμενη αυτή ελεεινή  κατάσταση, με το πρόσχημα τις μολύνσεως του λαού από τη θεία κοινωνία, τον οποίον η Εκκλησία μας σέβεται, αγαπά, φροντίζει  και φυλάσσει ως κόρη οφθαλμού, μας δίδει το δικαίωμα να σκεφθούμε,  να προβληματιστούμε και να απαντήσουμε σε όλους εκείνους που κακόβουλα διακηρύττουν τις πλάνες και αναλήθειες, στεντορεία τη φωνή. STOP. Φτάνει ποια. Οι μάσκες σας έπεσαν και ξεγυμνώθηκε  καθαρά το πραγματικό σας πρόσωπο.  Δεν μας χρειάζεται η προστασία σας. Ο ύπουλος, μυστικός, αριστοκρατικός και λυσσαλέως τρόπος του διωγμού σας φαίνεται καθαρά    και  καθημερινά ξεγυμνώνεστε περισσότερο και δεν μπορείτε πλέων να κρύβεστε πίσω από τη σκιά σας. Έδειξε μάλιστα καθαρά και απόλυτα, ότι δεν πρόκειται περί μολύνσεως από την επιδημία, αλλά περί λυσσαλέου διωγμού κατά της Νύμφης του Χριστού, Αγίας Ορθοδοξίας μας.

Πληροφορούμε λοιπόν όλους τους προς κάθε κατεύθυνση ευρισκομένους άθεους και συκοφάντες, ότι  εμάς τους Χριστιανούς τους Ορθοδόξους δεν μας φοβίζουν οι απειλές, δεν μας πτοούν οι κατηγορίες, δεν μας αποθαρρύνουν οι ύβρεις, δεν μας λυγίζουν τα πρόστιμα, το κάστρο της Εκκλησίας αντέχει, είναι πανίσχυρο, χωρίς να μπορεί ανθρώπινο χέρι να το γκρεμίσει  και εμείς  μέσα σ’ αυτό είμαστε  ασφαλείς και ακέραιοι για να το υπερασπιστούμε.

Λοιπόν, κύριοι  υπουργοί, νυν και πρώην, ευρωβουλευτές και λοιποί απαξάπαντες διώκτες του Χριστού και Θεού μας και της Εκκλησίας μας, εμφανείς και αφανείς, μάθετε ότι αν πολεμούσατε άνθρωπο ή θα νικούσατε ή θα νικηθείτε, τώρα που πολεμάτε τον ανίκητο Θεό,  δυστυχώς θα ματώσετε θανάσιμα.  Βεβαίως  σας αναγνωρίζουμε το δικαίωμα ως Έλληνες πολίτες να έχετε απόψεις και αντιλήψεις, δεν έχετε κανένα όμως δικαίωμα να ομιλείτε για ρίσκα των πιστών εκείνων που προσέρχονται ως ελεύθεροι άνθρωποι στο ιερότερο και αγιότερο χρέος των. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ασχολείστε με κάτι και με κάποιον που δεν γνωρίζετε, που είναι ξένος για σας, που ίσως πότε δεν κάνατε τον κόπο να τον συναντήσετε ή και να τον γευτείτε  για να διαπιστώσετε πόσο «ΧΡΗΣΙΜΟΣ»  κατά το πατερικό λόγιον είναι.

Χαιρόμαστε και καμαρώνουμε τους ευθαρσείς εκείνους επιστήμονες και τους νέους καλλιτέχνες της Πατρίδας μας που παρέα με τα εκατομμύρια του λαού δίνουν υπερήφανα την ομολογία της πίστεώς των και της αφοσιώσεώς των στον Εσταυρωμένο και Αναστάντα Λυτρωτή. Αντίθετα λυπούμαστε για το κομπολόι όλων εκείνων που επιμένουν και καθυβρίζουν τα ιερά και τα όσια  του γένους και της φυλή μας, διαπομπεύοντας το Έθνος μας, αλλά και ξεγυμνώνοντας την ποιότητα και το ήθος του προσώπου των και της καρδιάς των μέσα από αυτή την φθηνή  προσφορά των. Είθε ο Κύριος να φωτίσει όλους εκείνους, διότι νυν καιρός ευπρόσδεκτος, νυν καιρός μετανοίας.

Εμμανουήλ Μπαργωτάκης Πρωθιερεύς

Αφήστε μια απάντηση