ΟΙ ΘΕΟΜΑΧΟΙ ΦΡΙΑΤΟΜΕΝΟΙ

Για άλλη μια φορά το κομπολόι των αθέων και υλιστών, πιστοί στο ραντεβού τους, ειδικά  φέτος, μέσα στην ζοφερή κατάσταση και ατμόσφαιρα, τον κουρνιαχτό και τον θόρυβο  τα οποία η χώρα μας βιώνει, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης, δηλαδή την φοβερή απειλή μιας θεομίσητης πανδημίας και ασθένειας που ακούει στο όνομα κορωνοιός, που ταλαιπωρεί και θανατώνει  πολλές  χιλιάδες ανθρώπων στη Ελλάδα και αλλαχού, ξανά οι σύγχρονοι  Ηρώδες, οι θεομπαίχτες και  θεομάχοι ξεμύτισαν  και πρόβαλαν το  προσωπάκι  τους, δήθεν προβληματισμένοι και ενδιαφερόμενοι για την πρόοδο και την υγεία του λαού.

Παρουσιάστηκαν ξανά στα μέσα επικοινωνίας και ενημέρωσης, όπου   με υβριστικό  τρόπο εξέφρασαν τις βδελυρές και αιρετικές  απόψεις των περί της Θείας Κοινωνίας και γενικά περί της Εκκλησίας του Χριστού. Απόψεις του ευτυχώς δηλώνουν και ομολογούν το πρόσωπό των, την ποιότητα της ζωής των, την ποσότητα των γνώσεών των πάνω στα περί Εκκλησίας θέματα, αλλά και την διάθεσή των να υβρίσουν και να κακολογούν το πρόσωπο Εκείνου στο οποίο εκατομμύρια ανθρώπων έχουν την αναφορά των και την εμπιστοσύνη των.

Πάντοτε οι ίδιοι, οι γνωστοί άγνωστοι όπου χθές, σήμερα και αύριο,  με το ένα και το αυτό σλόγκαν, φριατόμενοι και τρύζοντας τους οδόντες   από το πάθος της  ασέβειας και αθεΐας , αυτές τις ιερές ημέρες του χρόνου, ξεστομίζουν, γράφουν και διαδίδουν σωρεία συκοφαντιών και  απαξίωσης, αλλά και  οχετό ύβρεων και κακίας,  κατά των κατ’ επίγνωση χριστιανών και της ορθοδόξου πίστεώς μας, καθώς και των ιερών και οσίων του γένους μας. Δεν λησμόνησαν και φέτος ούτε αυτόν τον  Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου, στον οποίο συρρέουν εκατομμύρια ανθρώπων ορθοδόξων και αλλοδόξων, τον προσκυνούν και του εναποθέτουν την πίστη και την ελπίδα των.    Το Άγιο φως το οποίο κάθε Μέγα Σάββατο πηγάζει απ’ αυτόν, τα ιερά μυστήρια της Εκκλησίας μας και ιδιαίτερα την Θεία Κοινωνία, το Πανάγιο Σώμα και Αίμα του Σταυρωθέντος Λυτρωτού, για το οποίο διαδίδουν ότι εκείνοι που μεταλαμβάνουν είναι ποινικά κολάσιμοι, γιατί γίνονται δυνητικά μετα-φορείς της θανατηφόρου νόσου. Την καμπανοκρουσία δεν την αντέχουν, τα ηχεία των Ναών γ’ αυτούς είναι ηχορρύπανση, ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός καθώς και τα ιερά εκτυπώματα  του Θεού και των Αγίων Του είναι  είδωλα και γενικός κάθε κίνηση, διάθεση και ενέργεια  των ορθοδόξων είναι επικίνδυνη και σκοταδιστική.

Είναι εκείνοι που μεθοδευμένα προσπαθούν λυσσαλέα να φοβίσουν και να αποχρωματίσουν θρησκευτικά τον λαό και ειδικά τους νέους μας, για να τους έχουν άβουλα υποχείρια και να τους οδηγούν εύκολα  στην ασέβεια, την διαστροφή, την σατανολατρεία και γενικά σε κάθε όργιο. Είναι δε γνωστό τοις πάσι,  ότι την ιερότερη ημέρα του έτους αυτή της  Μ. Παρασκευής,   παρακινούν τους ομοϊδεάτες οπαδούς των  να θυσιάζουν ακόμα και νέες κοπέλες και  να δοκιμάζουν αίμα σκύλου. Ώ! Φρίξον ήλιε, στέναξον η γη!

Διερωτώμαι αλήθεια, οι εμπνευστές και εφαρμοστές αυτού του απηνούς διωγμού έχουν κατανοήσει το πρόσωπο το οποίο διώκουν; Τους πληροφόρησε κανένας  ότι  γρονθοκοπούν τα καρφιά και ενώ εκείνα μένουν όρθια η γροθιά τους ματώνει; Γνωρίζουν ότι η  πλειοψηφία του λαού της Πατρίδας μας είναι πολιτογραφημένοι στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού, την οποία έχουν οδηγό,  σωτήρα,  μητέρα και καλή κουροτρόφο, της οποίας η αγάπη και η συμβολή  παίζει καθοριστικό ρόλο στις δυσκολίες και τα πάθη του λαού και υποκατασταίνει,  πολλούς άλλους σε δυσκολίες και συμφορές, ακόμα και στην πρόσφατη  δεκάχρονη κρίση που ζήσαμε;  Ποτέ Έχουν καταλάβει  ότι η Θεία Κοινωνία την οποία κατακρίνουν και μάχονται,  για τους αναρίθμητους πιστούς αποτελεί  όχι μόνο το σημείο της πίστεώς των, αλλά και αυτής της υπάρξεώς των;

Ε! λοιπόν, ας μάθουν ότι όλοι οι Ορθόδοξοι  είμαστε εδώ, κάτω από την σκέπη της Αγίας μας Εκκλησίας και τον Σταυρό του Ναζωραίου και  ποτέ  εμείς δεν θα γίνομαι αρνητές, προδότες και ρίψασποις, αλλά θα συνεχίζουμε να κοινωνούμε και εορτάζουμε Λαμπρές και Πασχαλιές   ψάλλοντες  τον παιάνα της νίκης και του θριάμβου, το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ!

Εμμανουήλ Μπαργωτάκης Πρωθιερεύς

Αφήστε μια απάντηση