ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

Την Τετάρτη απόγευμα 6 Ιουνίου, κάτω από τον καυτό ήλιο, σε κλήμα πνευματικής και ψυχικής εφορίας και ανάτασης, εψάλλει στο Σηρικάρι Κισάμου, γενέθλια γη του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού και έξω από τον υπό ανέγερση ιερό ναό του, ιερά παράκληση του Οσίου μετά αρτοκλασίας. Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε σε όλους μας η αθρόα προσέλευση πολλών εκατοντάδων προσκυνητών κληρικών και λαϊκών από όλο το νομό μας, με προεξάρχοντες τους Μητροπολίτες Κισάμου και Σελίνου κ.κ Αμφιλόχιον και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ Δαμασκηνόν.
Την παράκληση τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός ο οποίος προσωπικά ευλαβείται πολύ τον Άγιο Νικηφόρο και με την πρωτοβουλία του και τις ενέργειές του ήλθαν πάρα πολλοί προσκυνητές από τα Χανιά, αλλά και η χορωδία της ενορίας του, η οποία έψαλε την παράκληση του Αγίου.
Η ενορία μας συμμετείχε με πολλούς ενορίτες της στην παράκληση, οι οποίοι, όπως και όλοι οι Κισαμίτες θεωρούν τον Όσιο Νικηφόρο, ως τον δικό τους Άγιο.
Μετά την ιερά παράκληση και την ομιλία πάνω στη ζωή, τον πόνο και την υπομονή του Αγίου, από Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ Αμφιλόχιο, έγινε από τον δήμαρχο Κισάμου κ. Σταθάκη η κλήρωση δυο μηχανών υπέρ του ιερού ναού. Στους πάνω από χίλιους προσκυνητές, τέλος, οι λιγοστές αλλά φιλάγιες και φιλόξενες γυναίκες αυτού του μικρού χωριού, προσέφεραν την αγάπη τους και το κέρασμά τους.

Αφήστε μια απάντηση