Εορτή του Πολιούχου μας

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη, άλλα και ευνοϊκό καιρό, γιορτάστηκε και φέτος στο Καστέλι, έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, παρουσία πλήθους πιστών ο πολιούχος της πόλεως Άγιος Σπυρίδων. Στην Αρχιερατική πανηγυρική θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος με συλλειτουργούς τους μητροπολίτες Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό καθώς επίσης και με πολλούς ιερείς, ενώ στο αναλόγιο απέδιδαν ύμνους καλλικέλαδοι ιεροψάλτες της Μητροπόλεως.

 

Το «παρών» έδωσε ο δήμαρχος Κισάμου κ. Θόδωρος Σταθάκης με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, αντιδημάρχους και πολλούς δημοτικούς συμβούλους καθώς επίσης οι στρατιωτικές και αστυνομικές Αρχές της Κισάμου και του Νομού, τα σχολεία της πόλεως με τους δασκάλους των, τα σωματεία και οι σύλλογοι, αλλά και τα χορευτικά συγκροτήματα της πόλεως.

Ο καιρός που ήταν ευνοϊκός επέτρεψε για να γίνει η καθιερωμένη Λιτανεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλεως όπως άλλες χρονιές με τη φιλαρμονική της Ιεράς Μητροπόλεως και του Δήμου, το άγημα του Στρατού, παραδοσιακούς Συλλόγους, τον Ερυθρό Σταυρό με τις εθελόντριες και τους μαθητές των σχολείων. Μετά το τέλος της λειτουργίας και της Λιτάνευσης προσφέρθηκε όπως πάντα στην ενοριακή αίθουσα της Εκκλησίας πλουσιοπάροχο κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές.


 

Αφήστε μια απάντηση