ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Μόλις είχε τελειώσει η κυριακάτικη θεία λειτουργία και κάποια άγνωστη κυρία που ευρισκόταν στο εκκλησίασμα, ζήτησε επίμονα να ιδεί και να μιλήσει στον ιερέα. Μόλις αποδύθηκε ο ιερέας τα ιερά του άμφια, την δέχθηκε με χαρά. Η άγνωστη κυρία κρατούσε στα χέρια της ένα κουτί, και ο ιερέας κατάλαβε ότι κάτι έφερνε στον Άγιο Σπυρίδωνα.

Αφού τον χαιρέτησε και του εξήγησε ότι είναι κάτοικος Αθηνών, ο ιερέας την ρώτησε. «Τι φέρνεις εις τον Άγιό μας»; Εκείνη άνοιξε το κουτί που περιείχε δύο κέρινα ομοιώματα μικρών παιδιών και του είπε. « Αυτό το ταπεινό δώρο, μαζί με την αγάπη και το σεβασμό μου φέρνω προς τον Άγιο Σπυρίδωνα ».  Η γυναίκα πολύ συγκινημένη, εξιστόρησε την σωτήρια επέμβαση του Αγίου εις το σπίτι της. « Το παιδί μου κυοφορούσε δίδυμα, όταν έπαθε ακατάσχετη αιμορραγία. Όταν την εξέτασαν οι γιατροί διεπίστωσαν ότι τα έμβρυα δεν βρισκόταν στη σωστή θέση και είχαν αποκολληθεί από την μήτρα της μητέρας.

Η απόφαση και η πρόταση των γιατρών ήταν να αποβληθούν τα έμβρυα, αφού δεν υπήρχε περίπτωση να ζήσουν και να γεννηθούν ζωντανά. Ο γαμπρός μου και η κόρη μου, με πολύ δυσκολία και πόνο το δέχτηκαν, ίσως για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Εγώ, μόλις το άκουσα έφριξα, αλλά δεν απελπίστηκα. Άρχισα να παρακαλώ τον Θεό και τους Αγίους του, για την σωτηρία των εν κυήσει εμβρύον.

Δεν πέρασαν μέρες πολλές, και παίρνω την απάντηση του Θεού μας δια του Αγίου Του. Στον ύπνο μου, βλέπω τον Άγιο Σπυρίδωνα με άμφια και το χαρακτηριστικό σκουφάκι, να με κοιτάζει με ιλαρότητα και καλοσύνη και μου λέει. « Την πίστη σου και την αγάπη σου τα επιβράβευσε ο Θεός, γ’ αυτό τα μωρά σας θα γεννηθούν υγιή, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ». Εγώ μόλις πήρα την απάντηση του ουρανού, άρχισα να δοξάζω τον Θεό και να εμποδίζω να γίνει η έκτρωση. Με μεγάλη δυσκολία έπεισα την κόρη μου, ενώ ο γαμπρός μου είπε. « Βλέπεις ότι εμποδίζεις, θα είσαι σε όλα υπεύθυνη». Όταν έφθασε η ημέρα του τοκετού και ενώ οι γιατροί ήταν κάθετοι στην γνώμη των, της έκαμαν καισαρική τομή και έκπληκτοι έβγαλαν δύο χαριτωμένα και υγιή αγοράκια. Όλοι τότε δόξασαν το Θεό και τον θεράποντα αυτού Άγιο Σπυρίδωνα για το μεγάλο θαύμα και δώρο που μας Χάρισε.  Γ’ αυτό  πάτερ μου, σήμερα του προσφέρω το ταπεινό αυτό δώρο, μια που βρέθηκα όλως τυχαίως στην πόλη σας και στον ναό του.

Αφήστε μια απάντηση