ΣΥΝΑΝΤΙΣΗ ΕΝΟΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

Το εσπέρας της  Κυριακής 29 Ιανουαρίου, παραμονή της εορτής των τριών Ιεραρχών, μέσα στον πρώτο μήνα του έτους, η Ενορία μας κάλεσε τους χριστιανούς της στην ευρύχωρη αίθουσά της, σε μια σεμνή εκδήλωση, για το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας, το αντάμωμα των ενοριτών της και την ανταλλαγή ευχών.

Το ενοριακό κέντρο κατάμεστο από χριστιανούς, άνδρες και γυναίκες και παιδιά  όλων των ηλικιών, με φανερή την χαρά και την ικανοποιήσει ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, απόλαυσαν το ζεστό τσάι αλλά και τα πλούσια κεράσματα, τα οποία οι χριστιανές γυναίκες της Ενορίας πρόσφεραν. Την όλη εκδήλωση λάμπρυναν με την παρουσία τους  τα παιδιά του κατηχητικού της Ενορίας ( η κιβωτός της χαράς ), όπου μίλησαν για τους τρείς Ιεράρχες, την ζωή των, το έργο των και την προσφορά των στην παιδεία και την Εκκλησία. Μίλησαν επίσης για τις Αγίες μάνες αυτών των πατέρων, αφού πίσω από κάθε μεγάλο άνδρα κρύβεται και μια μεγάλη μάνα. Έψαλαν το απολυτίκιό τους και τα κάλαντα του Αγίου προστάτου μας Σπυρίδωνος του θαυματουργού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εμφανώς χαρούμενος, ευχαρίστησε τα παιδιά αλλά και τις υπεύθυνες κοπέλες της ομάδας, ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά, έκοψε την βασιλόπιτα και έδωσε τα δώρα στα παιδιά εκ μέρους της Ενορίας. Ο αντιδήμαρχος κύριος Γεώργιος Χαχλάκης, χαιρέτησε εκ μέρους του Δήμου μας και ο εφημέριος πατήρ Εμμανουήλ Μπαργωτάκης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τους παραβρισκόμενους  ιερείς, τα παιδιά με τις κατηχήτριές των, την κυρία Κωνσταντίνα την κυρία Μαρία, την κυρία Σπυριδούλα και την κυρία Ελένη, και γενικά όλους τους παραβρισκόμενους. Πολλές ευχαριστίες έδωσε και    στις ευλογημένες και ακούραστες  γυναίκες της Ενορίας, που προσέφεραν τα ωραία εδέσματα και κουράστηκαν για να τα ετοιμάσουν και να έχομε αυτό το ωραίο αποτέλεσμα.

Αφήστε μια απάντηση