ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΠΟΝΕΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ

 

Θεέ μου, μη μπορώντας να κάνω τίποτα  άλλο – μα τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος; Σε παρακαλώ δέξου την προσφορά μου. Μια προσφορά Κύριε, που παρόλη την αθλιότητά μου προσφέρω, επειδή  αγαπάω  τα πρόβατά Σου και τα νιώθω ενωμένα μαζί μου, σε μια ενότητα «εν  Αγίω πνεύματι » και ικετεύω  γι’ αυτά.

Και η προσφορά μου είναι Κύριε.

Για όσα πρόβατά Σου δεν σε γνωρίζουν και γι’ αυτό και δεν επικοινωνούν Μαζί Σου, θα επικοινωνώ εγώ.

Για όσα πρόβατά Σου κλαίνε για τις όποιες παραβάσεις τους και εκτροπές τους, μικρές ή μεγάλες, τις εν γνώσει ή εν αγνοία τους, θα κλαίω κι εγώ.

Για όσα πρόβατά Σου βυθίζονται στο βούρκο της αμαρτίας χάνοντας την αγνότητά τους, θα θρηνώ εγώ.

Για όσα πρόβατά Σου κοιμούνται τον μακάριο ύπνο της αμελείας και αδιαφορίας, θα ξαγρυπνώ εγώ.

Για όσα πρόβατά σου σε υβρίζουν και σε περιφρονούν, γιατί ποτέ δεν σε γνώρισαν πραγματικά, θα σε υμνώ και θα σε δοξολογώ εγώ.

Για όσα πρόβατά Σου είναι δέσμια οποιουδήποτε πάθους, θα Σε ικετεύω να τα ελευθερώσεις από τα φοβερά δεσμά τους.

Για όσα πρόβατά Σου πέφτουν σε χέρια λύκων «Αιρέσεις και κακοδοξίες»,  με πολύ αγωνία θα σου κράζω, Κύριε σώσε τα! Γλίτωσέ τα!

Για όσα πρόβατά σου βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση και αδυναμία να σκεφτούν και να βρουν την σωτήρια και διέξοδο από τον λαβύρινθο που βρίσκονται , θα Σου δέομαι εγώ.

Με τα όσα πρόβατά Σου  αγωνίζονται ειλικρινά, και δακρύζουν και πονούν και πασχίζουν και ματώνουν αδιάκοπα και προσπαθούν   να «τελειώσουν  τον δρόμο τους » με χαρά και να φέρουν σε αίσιο πέρας το έργο της σωτηρίας τους, θα συναγωνίζομαι κι εγώ μαζί τους εν «ταις προσευχές» ώστε να αξιωθούν να λάβουν το στεφάνι της νίκης, το οποίο «θα τους αποδώσεις Εσύ ο Κύριος, ο δίκαιος Κριτής εν εκείνη τη ημέρα της κρίσεως».

Αφήστε μια απάντηση