ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΜΑΛΕΒΗ

panagia-malevi-01Η Πάνσεπτος, θαυματουργός και μυροβλήτισσα εικόνα της Παναγίας Μαλεβή, η οποία εικονίζει την κοίμηση της Θεοτόκου, ευρίσκεται στο ομώνυμο μοναστήρι του  νομού  Κυνουρίας και έχει σαγηνεύσει τις τελευταίες δεκαετίες το πανελλήνιο.

Η ιερή αυτή εικόνα με την ξεχωριστή χάρη, αναβλύζει ευωδιαστό θείο μύρο που συχνά είναι τόσο πολύ, ώστε κατεβαίνει στο προσκυνητάρι και φτάνει μέχρι το δάπεδο του ναού. Η ευωδία αυτού του μύρου δεν συγκρίνεται με ανθρώπινα αρώματα και το χρώμα του αλλάζει μορφές. Έχει εμφανιστεί  σε χρώμα λευκό, σαν γάλα, σε χρώμα γκριζοπράσινο σαν λάδι, ξανθό σαν μέλι και διάφανο σαν νερό.

Το θαυμαστό γεγονός χαροποιεί την Εκκλησία του Χριστού και το μοναστήρι της Παναγίας έχει γίνει πόλος έλξης αλλά και σύγχρονη κολυμβήθρα του Σηλωάμ στην οποία τρέχουν άνθρωποι πληγωμένοι και ανιάτως πάσχοντες και λαμβάνουν την ίαση του σώματος, αλλά και της ψυχής.  Πολλοί επιστήμονες, όχι μόνο Έλληνες, κινούμενοι από απορία ή και από απιστία ακόμη, πήραν το Άγιο εκείνο μύρο και το εξέτασαν στα εργαστήριά τους και αποδείχτηκε όπως οι ίδιοι γράφουν, ότι της ουσίας αυτής δεν υπάρχει όμοια στη γη.

Αφήστε μια απάντηση