Ο ΠΙΣΤΟΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ

Κάποιος φαντάρος στο στρατό ταπεινώνονταν συνεχώς από τους άλλους επειδή πίστευε στον Θεό και φορούσε Σταυρό . Μια μέρα ο Διοικητής του Συντάγματος  που ήθελε να τον εξευτελίσει μπροστά στο στράτευμα φωνάζει τον φαντάρο και του λέει. «Πάρε το κλειδί και πήγαινε να παρκάρεις το απέναντι τζιπ δίπλα από τα άλλα.» Ο νεαρός απάντησε με πολύ σεβασμό «κύριε Διοικητά, δεν ξέρω να οδηγώ ». Τότε ο Διοικητής του είπε επιτακτικά « ε τότε ζήτησε βοήθεια από το Θεό σου. Δείξε μας ότι υπάρχει».

Ο νέος πήρε το κλειδί κατηφής, μπήκε στο όχημα και άρχισε να προσεύχεται. « Κύριε Ιησού Χριστέ, Θεέ αληθινέ,  βοήθησέ με να αποδείξω ότι ζεις και υπάρχεις ». Βάζει το κλειδί στη θέση του και με μεγάλη ευκολία βάζει   μπροστά το τζιπ, αλλά και με μεγαλύτερη το παρκάρει στο σημείο που του υπέδειξε ο Διοικητής. Όταν ο φαντάρος βγήκε από το αυτοκίνητο είδε τους πάντες να κλαίνε και να του φωνάζουν. « Θέλουμε να γνωρίσουμε και να υπηρετήσουμε τον Θεό σου, διότι είναι αληθινός».

Εκείνος  έμεινε έκπληκτος και ρώτησε τι συμβαίνει. Ο Διοικητής κλαίγοντας άνοιξε το τζιπ και έδειξε στον νεαρό ότι το όχημα δεν είχε μηχανή. Τότε το αγόρι του απάντησε « βλέπεις, αυτός είναι ο Θεός που υπηρετώ και πιστεύω. Τίποτα γ’ Αυτόν δεν είναι αδύνατο. Τα πάντα με την πίστη κατορθώνονται σ’ αυτή τη ζωή».

Αφήστε μια απάντηση