ΝΕΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

 

Στα πλαίσια της μέριμνας της Εκκλησίας μας και της ανιδιοτελούς αγάπης της προς το πλήρωμά της, ιδιαίτερα προς τις ευαίσθητες παιδικές ψυχές, δραστηριοποιείται και λειτουργεί σε όλη την επικράτεια,  νεανικές συντροφιές, παιδικές συνάξεις  και κατηχητικά σχολεία.

Αναμφίβολα, ο θεσμός της κατήχησης  είναι πανάρχαιος και ιερός διότι ανέθρεψε  τις γενιές των ελληνοπαίδων, εμπνέοντας ταις , με το ορθόδοξο χριστιανικό ήθος και φρόνημα και την Ελληνική παράδοση.

Στις μέρες μας είναι μεγάλη ευλογία από τον Θεό, το γεγονός ότι εξακολουθεί ο ιερός αυτός θεσμός να ζει και να υπάρχει και στην Ενορία μας, με την ονομασία νεανική σύναξη  (Η ΚΥΒΩΤΟΣ). Ο ιερέας της Ενορίας παρέα με τις τρείς υπεύθυνες κατηχήτριες,  παιδαγωγεί, ψυχές νέων παιδιών, καλλιεργώντας της  κατά κόσμο  και κατά Θεόν για να ανοίξουν τα φτερά τους, να απλωθούν στην κοινωνία ως χρηστοί και ωφέλιμοι πολίτες της.  Η  κ.Μαρία, η κ.Σπυριδούλα, η κ.Κωσταντίνα και η κ. Ελένη,  μετά την κυριακάτικη θεία Λειτουργία, ενσταλάζουν στις πενήντα παιδικές ψυχές νάματα, εμπειρίες και πνευματικά εφόδια, τα οποία θα φανούν πολύτιμα και θα βοηθήσουν ουσιαστικά τα παιδιά στην αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων και δυσκολιών που πρόκειται να συναντήσουν στη ζωή τους.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, ημέρα που η Εκκλησία μας ομιλεί για τον σπόρο και την σπορά του λόγου του Θεού, έγινε αγιασμός στο πνευματικό κέντρο της Ενορίας μας για την νέα κατηχητική περίοδο 2022- 2023 στον οποίο συμμετείχαν πολλά παιδιά και οι γονείς των .

Ο ιερέας της Ενορίας π. Εμμανουήλ μίλησε κατάλληλα σε μικρούς και μεγάλους και  ευχήθηκε  στα παιδιά, αλλά και τις υπεύθυνες του ιερού και μεγάλου αυτού έργου πλούσια την φώτιση του Θεού.

 

20221016_112729
20221016_112350 20221016_112403

 

Αφήστε μια απάντηση