ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΜΑΝΑ ΔΙΗΓΗΤΑΙ

Η κόρη μου, η οποία κατοικεί στην Κίσαμο, κατά την εγκυμοσύνη της όλα πήγαιναν καλά. Ο γιατρός  ο οποίος την παρακολουθούσε την καθησύχαζε ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι θα έχομε μια φυσιολογική πορεία, καθώς και ένα φυσιολογικό τοκετό.

Πράγματι, όλα πήγαν κατ’ ευχή και η κόρη μου έφερε στον κόσμο, ένα υγιέστατο και χαριτωμένο μωρό. Όμως μετά την γέννα, καθώς γύρισε στο σπίτι της, άρχισε ο μεγάλος της Γολγοθάς. Το γάλα της στείρεψε, ανέβασε υψηλό πυρετό, έχασε τις δυνάμεις της, δεν μπορούσε να σταθεί όρθια  και δεν μπορούσε ακόμα ούτε το παιδάκι της να βλέπει. Εσπευσμένα, επέστρεψε πάλι στο νοσοκομείο για παρακολούθηση και θεραπεία, αλλά παρόλο τις προσπάθειες των γιατρών η κατάστασή της παρέμενε η ίδια.

Εγώ προσευχόμουν και έλπιζα στον Θεό και τους Αγίους Του και παρακινούσα και την κόρη μου, αλλά και άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο, διότι πίστευα ότι απ’ εκεί θά έρθει η θεραπεία.  Επισκεπτόμουν συχνά τον Άγιο Σπυρίδωνα, άναβα κεράκι, προσκυνούσα την ιερή εικόνα του και το Άγιό Του λείψανο και με πόνο τον παρακαλούσα για το παιδί μου.

Εγώ τα είχα αναλάβει όλα. Την φροντίδα του μωρού, του σπιτιού, αλλά και της κόρης μου την οποία φρόντιζα σαν μικρό παιδί.  Κάποιο ευλογημένο  πρωινό, η κόρη μου με  φωνάζει κοντά της χαρούμενη.  «Μάνα, είδα απόψε στον ύπνο μου ένα παππούλη, που φορούσε ράσο και στο κεφάλι του  πλεκτό σκουφάκι, ο οποίος με πλησίασε με καλοσύνη και με ερώτησε τι κάνω ». Εγώ στην ερώτησή του απάντησα με θλίψη.« Παππούλη μου, δεν είναι καλά, γέννησα και δεν μπορώ να χαρώ το μωρό μου ». « Ναι, μου είπε αυτός, το ξέρω, διότι η μητέρα σου πολλές φορές μου το έχει πει.

Μην θλίβεσαι όμως. Να φόρεσε  τα παπούτσια μου και τα πόδια σου θα δυναμώσουν, θα ανακτήσεις τις δυνάμεις σου και θα βρεις την υγεία σου. Μόνο σε παρακαλώ να είσαι στοργική μητέρα και να μεγαλώσεις το μωρό σου με επιμέλεια, στοργή και φόβο Θεού ».

Από κείνη τη στιγμή πάτερ μου, η κόρη μου άρχισε να παίρνει τα επάνω της, και σήμερα που σας  διηγούμαι αυτό το μεγάλο θαύμα, χαίρει άκρας υγείας και εκείνη και το μωρό της, χάρη στην θαυμαστή επέμβαση του Αγίου μας, του πολιούχου και προστάτη μας Αγίου Σπυρίδωνος του θαυματουργού.

Αφήστε μια απάντηση