ΜΙΑ ΤΑΠΕΙΝΗ ΨΥΧΗ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ

Τελειώνοντας η θεία λειτουργία της μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων και ενώ ο ιερέας αποδυόταν τα ιερά του άμφια, μια χριστιανή γυναίκα πλησίασε την ωραία πύλη και ζήτησε επίμονα να τον δει. Όταν τον πλησίασε η άγνωστη σε αυτόν γυναίκα του είπε. Πάτερ είμαι από χωριό της ανατολικής Κισάμου και ήλθα εδώ να εκκλησιασθώ  και  να σας διηγηθώ την θαυματουργική επέμβαση  του μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας μας, του  Αγίου Σπυρίδωνος. Με δάκρυα, αλλά και με μεγάλη πίστη άρχισε να διηγείται.

« Προ ένα χρόνο περίπου, ενώ αισθανόμουν τελείως   υγιείς και ίσως ποτέ δεν πίστευα ότι θα αρρωστήσω, κάποια μέρα ψηλάφισα στην αριστερή μασχάλη μου ένα μικρό ογκίδιο σαν ρεβίθι. Στην αρχή δεν με πονούσε, ούτε φοβήθηκα, γ’αυτό και το αμέλησα. Όμως,  παρακολουθώντας το μέρος  κατά διαστήματα, κάποια στιγμή είδα   ότι μεγάλωνε και   έφθασε στο μέγεθος ενός μικρού αυγού. Η στεναχώρια και η αγωνία μου ήταν μεγάλη. Έκλαιγα, δεν ήξερα τι να κάνω.  Πίστεψα  ότι το πρόβλημα μου ήταν σοβαρό, ήταν η επάρατη νόσος που βασανίζει την ανθρωπότητα. Αχ, γιατροί, εξετάσεις  και επώδυνες θεραπείες. Θεέ, δώσε μου δύναμη να το παλέψω και αν είναι θέλημα σου, παράτεινε μου  την ζωή.

Έκρινα σωστό και λογικό, πριν το νοσοκομείο, να  δείξω το πρόβλημά μου στον Θεό και τους Αγίους Του, να παρακαλέσω με πίστη και μετά βλέπουμε.» Ήλθα με πόνο και πολύ πίστη στην φετινή πανήγυρη του Αγίου Σπυρίδωνος, 11 Δεκεμβρίου στον εσπερινό, γιατί είχα ακούσει ότι υπάρχει στο Ναό Άγιο Λείψανο από το χέρι του Αγίου,  τον προσκύνησα και του ψιθύριζα το πρόβλημά μου ζητώντας του βοήθεια. Έμεινα μέχρι το τέλος της αγρυπνίας, άλειψα με το δάκτυλό μου τον όγκο με λάδι από το καντήλι του Αγίου Λειψάνου και έφυγα για το σπίτι μου. Δεν είχε βραδιάσει η επόμενη ημέρα της εορτής, όταν εντόπισα το θαυμαστό γεγονός. Είχαν εξαφανισθεί τα πάντα. Ούτε ίχνος του προβλήματος δεν υπήρχε. Ο όγκος χάθηκε, ο πόνος σταμάτησε και ο αδένας αποκαταστάθηκε εντελώς.  Εδόξασα τον Θεό και ευχαρίστησα τον θαυματουργό Άγιο Σπυρίδωνα για την μεγάλη Τους ευεργεσία.

Από την μεγάλη μου χαρά πάτερ, ήρθα σήμερα ξανά να τον ευχαριστήσω, να ανάψω ένα κερί στη χάρη Του και να διαλαλήσω την μεγάλη ευεργεσία που έκαμε και σε μένα ο Άγιος.

25- 12-2022

Αφήστε μια απάντηση