ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

 

Την τελευταία ημέρα του Απριλίου, η ενορία μας αποφάσισε να πραγματοποιήσει πνευματική ιεραποδημία, για την ψυχαγωγία αλλά και ψυχική ανάταση των πιστών της. 55 ενορίτες με τον ιερέα τους και μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου, ταξίδευσαν για την ιστορική Ι.Μονή του Κουδουμά, στην νοτιότερη πλευρά του Ηρακλείου. Μετά από μικρή ταλαιπωρία λόγω του δύσβατου δρόμου των Αστερουσίων ορέων, οι προσκυνητές φθάσανε στην μονή και τους έγινε θερμή υποδοχή από τους πατέρες και τον Άγιο καθηγούμενο της, πατέρα  Μακάριο.

Η Αβραμιαία φιλοξενία, η αγάπη και η θεολογία των κηρυγμάτων του Εσπερινού και της πρωτομαγιάτικης θείας λειτουργίας, το πνευματικό βραδινό, το ωραίο δείπνο, το προσκύνημα των  ιερών και θαυματουργών εικόνων και των ιερών λειψάνων των Αγίων Πατέρων Ευμενίου και Παρθενίου και του μεγάλου και αρχαίου ασκητού της Κρήτης Αγίου Κοσμά του ερημίτη, ενθουσίασαν τους προσκυνητές και δημιούργησαν σε όλους πνευματική αλλοίωση και ψυχική ανάταση. Ακόμα είδαν και επισπεύτηκαν τα αρχαία ασκητήρια των ασκητών και Οσίων δυτικά της μονής. Μεγάλη αυτή η ευλογία, αφού  τα Αστερούσια όρη θεωρούνται οι αετοφωλιές της Κρήτης που φιλοξένησαν στα σπήλαιά των, τους πρώτους ασκητές στο νησί και τον πρώτο ασκητισμό που μεταλαμπαδεύτηκε από τα βουνά και τα σπήλαια της Αιγύπτου.

Κατά την επιστροφή είχανε επίσης την ευκαιρία να ανέβουνε στο ορεινό χωριό Ιτιά, γενέτειρα του νέου Αγίου της εκκλησίας μας Ευμενίου Σαριδάκη, ο οποίος υπηρέτησε και βοήθησε στο λεπροκομείο του Αιγάλεω Αθηνών, τον άλλο μεγάλο Άγιο της Κρήτης τον Όσιο Νικηφόρο Τον λεπρό. Επισπευτήκανε επίσης την ανακαινισμένη οικία στην οποία γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά του χρόνια ο Άγιος καθώς και τον τάφο του, που με μεγάλη ευλάβεια προσκυνήσανε ζητώντας την πρεσβεία Του.

Ακόμα μια ευλογία τους επιφύλαξε η ημέρα, καθώς επισκεφτήκαν την ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανή και αξιώθηκαν να μεταβούν στο κοιμητήριο όπου ευρίσκεται ο τάφος της μακαριστής γερόντισσας Γαλακτίας, τον οποίον προσκύνησαν με δέος και μεγάλο σεβασμό. Το απόγευμα της ημέρας αυτής επισκεφτήκαν την Αγία Γαλήνη, όπου και γευμάτισαν στα  φιλόξενα εστιατόριά της. Αργά το βράδυ επέστρεψαν την Κίσαμο γεμάτοι χαρά και πνευματικές εμπειρίες.

1686123636308 1686123636325 1686123636343 1686123636361

Αφήστε μια απάντηση