Η ΥΠΕΡΑΓΊΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ

Ολόκληρη η  αγία ζωή της Υπεραγίας Θεοτόκου, από την σεπτή Της γέννηση, μέχρι και την Πάνσεπτο Κοίμησή Της, είναι συνυφασμένη με άπειρα θαυμαστά γεγονότα και θαύματα.

Η μητρική αγκάλη Της πάντα ανοικτή και η θαυματουργική της χάρη, ξεχωριστή και ισχυρότερη από αυτή των αγίων, εκδηλώνεται στους ανθρώπους με πολλούς τρόπους.

Κάθε τόπος, χωριό και πολιτεία, νησί και ακρογιάλι, βουνό και λαγκάδι έχει να διηγηθεί θαυμαστές ιστορίες,  Θεομητορικές παρουσίες και θαυματουργικές επεμβάσεις, οι οποίες μιλούν στις ψυχές του λαού, αφού  εκείνη η μεγάλη μητέρα μας, έρχεται σε άμεση επαφή με κάθε άνθρωπο και τα προβλήματά του και συχνά εμφανίζεται στον ύπνο ή σε εγρήγορση και επεμβαίνει θαυματουργικά, σε ασθενείς, σε κινδυνεύοντες, σε απαρηγόρητους και ταπεινούς.

Η Αγία μορφή της, ζωγραφισμένη σε εικόνες, παλαιές και νεότερες, είναι διάσπαρτη σε Ναούς, σε Μοναστήρια, σε σπίτια και καταστήματα, σε ερημητήρια και τάφους, για να θερμαίνει τις ψυχές και να χαροποιεί τα πρόσωπα των παιδιών της που την επικαλούνται.

Αφήστε μια απάντηση