ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΙΒΟΛΗ

 

Την 14η Φεβρουαρίου εκάστου έτους, εορτάζει ο Κρής Άγιος Γεώργιος ο Διβόλης. Αυτός ο νεομάρτυρας του Χριστού, μαρτύρησε και έχυσε το αίμα του, κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας στην Κρήτη. Συνελήφθη εις το χωριό  Αλικιανό Κυδωνίας όπου κατοικούσε και του ζήτησαν να αλλάξει πίστη, να τουρκέψει και να φορέσει κόκκινο φέσι. Όμως ο μακάριος, παρ’ όλες τις υποσχέσεις και παρ’ όλα τα μαρτύρια και τις ταπεινώσεις που υπέστη, έμεινε απτόητος και ακλόνητος στην πίστη του Εσταυρωμένου Λυτρωτού. «Χριστιανός εγεννήθειν, χριστιανός θέλω να τελειώσω την ζωή μου ». Και πράγματι,  στις 14ης Φεβρουαρίου τελείωσε την επίγεια ζωή του, αφού τον αποκεφάλισαν οι άπιστοι Αγαρηνοί και τον έστειλαν μάρτυρα στην χορεία των Μαρτύρων και την Βασιλεία του Θεού.

Το χωριό του, ο Αλικιανός, αλλά και η καθ’ όλη Ορθόδοξη Εκκλησία τον τιμά δεόντως και η Κρήτη μας σεμνύνεται και χαίρει για το παλικάρι του Χριστού. Στην φετινή πανήγυρη του, η Ενορία μας, σε συνεργασία με την Ενορία Αγίου Αντωνίου Καμάρας, είχε την ευλογία να βρεθεί και να συνεορτάσει τον Άγιο στον Αλικιανό. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, με τη συμμετοχή πλειάδος ιερέων. Παρ’ όλο τον άστατο καιρό, υπήρξε μεγάλη συμμετοχή των πιστών , του Δημάρχου της περιοχής κ. Μαλανδράκη και των σχολείων μετά των δασκάλων τους.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, η χορωδία της Ενορίας, προς τιμήν του Αγίου, απέδωσε ύμνους και τραγούδια πνευματικά. Το απόγευμα επιστρέψαμε στην Ενορία μας χαρούμενοι,, και ευλογημένοι από τον Άγιο.

Αφήστε μια απάντηση