ΕΓΓΕΝΕΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

 

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, με όλη την μεγαλοπρέπεια και την εκκλησιαστική τάξη, τελέστηκαν  τα εγκαίνια του μεγαλοπρεπούς ναού του Οσίου Νικηφόρου του θαυματουργού στην γενέτειρά του στο Σηρικάρι Κισάμου. Το εσπέρας της παραμονής, τελέστηκε ο εσπερινός των εγκαινίων και έγινε η κατάθεσις των ιερών Λειψάνων από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας.

Την ημέρα των εγκαινίων, της ακολουθίας  και της θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Γέρων Πριγκιποννήσων κ.κ. Δημήτριος, συμπαραστατούμενος  υπό πλειάδας Αρχιερέων ( όλη η ιερά Σύνοδος της εν Κρήτη  Εκκλησίας, καθώς και από την Εκκλησία της Ελλάδος) προσκεκλημένοι του Μητροπολίτου μας, πάμπολλοι Αρχιμανδρίτες και ιερείς της ιεράς Μητροπόλεώς μας, αλλά και άλλων Μητροπόλεων.

Στα εγκαίνια συνέρευσε πλήθος πολύ του λαού, των αρχών και εξουσιών του τόπου, του νομού και της νήσου μας. Προσκυνητές ακόμα παραβρέθηκαν από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Μετά την θεία Λειτουργία τελέστηκε ο αγιασμός και τα εγκαίνια στην παρακείμενη του ναού αίθουσα και τους άλλους χώρους και συμπληρώθηκε το άγιο προσκύνημα και δόθηκε στην λατρεία του Θεού και της Εκκλησίας Του.

Ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Αμφιλόχιος  ευχαρίστησε με θερμά λόγια τους συμμετέχοντας Αρχιερείς και γενικά το πλήθος των χριστιανών, ευχήθηκε ο Άγιος να σκέπη, να φρουρεί και να αγιάζει κάθε ψυχή πονεμένη και καταπονουμένη από τα προβλήματα της ζωής. Το μεσημέρι παρέθεσε πλούσια τράπεζα στο Τσατσαρωνάκειο ίδρυμα, στο Καστέλλι.

Αφήστε μια απάντηση