ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΎΔΙ

Είναι γραμμένο, ότι κάποτε ζούσε μια γυναίκα η οποία ήταν δύσκολη στην ζωή της, ήταν φιλάργυρη, ανελεήμων, με πολλά πάθη και κακίες. Όταν έφυγε απ’ αυτή τη ζωή παρέα με τον φύλακα Άγγελό της, παρουσιάστηκαν οι δαίμονες και την διεκδίκησαν, λέγοντες στον Άγγελο ότι είναι δική μας, γιατί ούτε ένα καλό δεν έκανε στη ζωή της και την έριξαν   στην φλεγόμενη λίμνη.

Σαστισμένη εκείνη, με κραυγές, αγωνία και πόνο παρακαλούσε τον  φύλακα Άγγελο να την λυπηθεί και να την σώσει. Τότε ο Άγγελος σκέπτεται, τι να κάνω. Την πλησιάζει και την ρωτά. Σκέψου καλά να ενθυμηθείς έστω μία καλοσύνη που έκανες στη ζωή για να την μεταφέρω  στο Θεό. Εκείνη, μετά από σκέψη του λέει. Ναι, θυμήθηκα. Κάποτε έβγαλα ένα φρέσκο κρεμμύδι από το περιβόλι μου και το έδωσα σε μια ζητιάνα. Ο Άγγελος το μετάφερε στον Θεό και πείρε την απάντηση.

«Πάρε λοιπόν το ίδιο κρεμμύδι και πήγανε πάνω από τη λίμνη να την τραβήξεις έξω». Μόλις εκείνη πιάστηκε γερά από το φύλλο του κρεμμυδιού και ενώ ο Άγγελος προσεκτικά την είχε σχεδόν βγάλει ολάκερη από την λίμνη, έτρεξαν οι άλλοι κολασμένοι να γαντζωθούν επάνω της για να βγουν κι αυτοί μαζί της. Τότε η άπονη και κακή εκείνη ψυχή άρχισε να τους κλωτσάει και να τους διώχνει. « Φύγετε, εμένα θέλει να βγάλει κι όχι εσάς. Δικό μου ήταν το κρεμμύδι και όχι εσάς ».

Μόλις το είπε αυτό, το κρεμμύδι έσπασε και αυτή ξανάπεσε πιο βαθιά στη λίμνη για να καίγεται εκεί πέρα πάντοτε.

Τότε ο Άγγελος έβαλε τα κλάματα και έφυγε από κει.

Αφήστε μια απάντηση