ΒΡΑΔΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Είδη, έχει καθιερωθεί στην Ενορία μας, τις παραμονές της εισόδου της ορθοδόξου Εκκλησίας μας στην Αγία και μεγάλη Σαρακοστή, να οργανώνεται πνευματική εσπερίδα προς αγιασμό και οικοδομή των πιστών μας.

Το βράδυ του Σαββάτου της τυρινής, 29 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του πνευματικού μας κέντρου,  οργανώθηκε η καθιερωμένη πνευματική εσπερίδα με θέμα. « Νηστεία δεκτή και ευάρεστη τω Κυρίω». Στην κατάμεστη από κληρικούς και λαϊκούς  αίθουσα της  Ενορίας, ομιλητής ήταν ο Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης Δόκτωρ κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο οποίος ανέπτυξε το παραπάνω θέμα του θεολογικά και αγιοπατερικά με βάση τις αποφάσεις της Αγίας και μεγάλης Συνόδου της ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία διεξήχθη εις τους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης και έδωσε στους ακροατές του να καταλάβουν την ευάρεστη στο Θεό νηστεία, καθώς και τα ψυχικά και σωματικά οφέλη της Θεόσδοτης αυτής αρετής.

Την ομιλία πλαισίωσε με επίκαιρους ύμνους η καλλικέλαδη  βυζαντινή χορωδία της Ι. Μητροπόλεώς μας, με χοράρχη  τον δεξιό ιεροψάλτη του Ναού μας, κ. Γεώργιο Χαχλάκη. Την γενική παρουσίαση της πνευματικής αυτής εσπερίδας είχε η συνεργάτης της Ενορίας μας στον κατηχητικό τομέα, κ. Σταυρούλα   εκπαιδευτικός. Στο τέλος της εσπερίδας αυτής όλοι οι παραβρισκόμενοι μαζί με την πνευματική τροφή, απόλαυσαν και τα πλούσια κεράσματα, αλλά και το ζεστό τσάι που ετοίμασαν   οι πάντα πρόθυμες χριστιανές της Ενορίας, με πολύ αγάπη,  προθυμία και καλοσύνη.

20200229_191032

20200229_191103

Αφήστε μια απάντηση